Nu este niciun secret faptul, că în viața omului nu este nimic mai important decât sănătatea, deoarece datorită bunăstării oamenii se pot bucura de realizările sale și de banii câștigați. Mulți oameni sunt conștienți de avantajele unui stil de viață sănătos, dar, în ciuda acestui fapt, nu fac nimic pentru a-și schimba viața spre bine. Încearcă numai din când în când o dietă scurtă, câteodată merg la sala de sport, vizitează un medic doar când ceva îi doare și numai ”încearcă” să renunțe la fumat. În reviste și diverse site-uri, poți găsi o mulțime de articole interesante și informații, unicul scop ale cărora este acela de a informa oamenii, că trebuie să aibă grijă de sine și de organismul său, însă, cu toate acestea, majoritatea oamenilor percep această informație ca niște lecții instructive și le lasă fără atenție.

Blog-ul nostru a adunat într-o listă adevăratele motive, care îți dovedesc necesitatea de a-ți face viața mai sănătoasă, și, prin urmare, mai interesantă și armonioasă.

Cu siguranță, toți sunt de acord, că obiceiurile proaste sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră, iar acum noi vom explica, de ce anume ar trebui să scapi de ele.

  1. O viață lungăFelicitându-ți prietenii și familia cu ziua lor de naștere, noi le dorim în primul rând o viață lungă și acest lucru nu este întâmplător. Cât de mult nu am admira noi vedetele și idolii noștri, care nu se tem să moară mai devreme, îți este greu să crezi, că cineva dintre noi într-adevăr vrea să moară mai înainte decât trebuie. Ce ar putea fi mai valoros decât să trăiești până la bătrânețe, să le citești povești nepoților și să te plimbi cu ei de mână? Păcat, că mulți oameni mari și talentați nu au putut face toate astea, dar au vrut cu siguranță.Tinerii de azi trebuie să știe, că o mare de alcool și munți de droguri – nu este un privilegiu al personalităților bogate și celebre. Sunt niște otrăvi, care în mod fals par a fi o recompensă prețioasă pentru munca efectuată și pentru realizările sale.
  1. O minte clară și acțiuni chibzuite. Oamenii cred, că atâta timp cât se alintă și se distrează, ei nu sunt în pericol, însă cea mai mică greșeală poate fi fatală și poate duce la consecințe dezastruoase. Boli cu transmitere sexuală, crima domestică, sarcina nedorită – nu este o listă completă a nenorocirilor, care se pot întâmpla cu cei, care au devenit victime ale plăcerilor dăunătoare.
  1. Calea corectă în viață. V-ați întrebat vreodată, de ce atunci când un candidat pretinde la o poziție de conducere, pe le îl întreabă, dacă are obiceiuri proaste? Acest lucru se face în scopul de a elimina orice posibilitate a efectelor nocive ale alcoolului sau ale drogurilor asupra unei persoane, care este la apogeul carierei sale. Otrăvurile distrug corpul și creierul, și orice persoană trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna, că autodezvoltarea este imposibilă într-un corp otrăvit.
  1. Bucuria de viață. Puțini oameni știu, că drogurile și alcoolul aduc bucurie doar la început, iar apoi ele devin o necesitate vitală, o modalitate de a scăpa de mahmureală și de a scăpa (măcar pe un timp) de gânduri și necazuri. În cazul în care o persoană este în mod constant „sub droguri”, acestei persoane îi este dificil să se întoarcă la realitate și să comunice cu cei dragi din nou, așa că găsește un mod mai ușor – se scufundă mai adânc în depresie.
  1. Frumusețea în interior și în exteriorCând ne uităm în oglindă, noi vrem să vedem un om de succes și frumos. Obiceiurile proaste schimbă aspectul exterior dincolo de recunoaștere – dinții galbeni, pielea cu riduri adânci, burta rotundă și „coaja de portocală” – toate acestea ne fac să fim doar mai departe de ideal. Pentru a păstra un corp frumos și un suflet luminos pe o mai lungă perioadă de timp, trebuie să mergi în mod regulat la sala de sport și să te îndrăgostești de fitness.
  1. Copiii sunt florile vieții. Știm cu toții, că oamenii sănătoși nasc copii sănătoși și frumoși, care bucură părinții. Dacă vrem ca copiii noștri să ducă un stil de viață sănătos, trebuie să o facem singuri, trebuie să fim un exemplu demn de urmat pentru urmașii noștri.
  1. Bogăție materială și spirituală.Gândiți-vă, cât de mulți bani fumătorii cheltuie pe țigări! Fără acest obicei prost, peste câțiva ani, ei ar fi putut să-și strângă bani pentru achiziționarea unui automobil normal! Ce să mai spunem despre vizitele la sala de fitness și biletele la cinema – aceste plăceri sunt mai ușor de a le realiza, dacă nu vei fi nevoit să cumperi țigări și bere în fiecare zi.
  1. Relații sănătoaseFiecare dintre noi vrea să aibă un partener de viață sănătos și frumos, și de dorit fără obiceiuri proaste. Pentru a găsi un astfel om, trebuie, în primul rând, să fii și tu așa, pentru a-i corespunde. Iar un cuplu fericit și sănătos are nu numai fericirea de a fi unul cu altul, dar au și un sex regulat, care este o parte integrantă a unor relații sănătoase, de lungă durată și fericite.
  1. Mâncare sănătoasă.Tu ești ceea ce mănânci, toată lumea știe asta. Anume din acest motiv, este foarte important să ai o alimentație sănătoasă și conform unui regim. O mâncare sănătoasă și gustoasă, fără cancerigeni și substanțele nocive – este garanția unei vieți sănătoase. Alimentația sănătoasă, la rândul său, te va ajuta să-ți menții organismul sănătos până la o vârstă înaintată, și datorită acestui fapt vei arăta excelent chiar și la pensie.
  1. O familie sănătoasă.Un bun exemplu este contagios, iată de ce ar trebui să depui eforturi pentru a duce un stil de viață sănătos, astfel încât toate rudele tale te vor respecta și vor urma exemplul tău. Excursii împreună la munte, vizite la sala de fitness și alimentația conform unui regim strict – iată, care este rețeta unei familii sanatoase și fericite.

Numai noi singuri alegem ce fel de viață să avem, așa că nimeni, în afară de noi, nu va fi capabil să ne facă viața noastră fericită și lungă. Așadar, pentru a te bucura de fiecare zi și pentru a educa copii sănătoși, ai nevoie de foarte puține lucruri – scapă de obiceiurile proaste, fă sport și urmează un regim alimentar corect și sănătos.

Fiți sănătoși și fericiți!