1. Un bărbat, care se plimbă cu doamna sa, ar trebui să meargă întotdeauna în partea stângă a femeii. Singurii care fac excepție și pot merge în partea dreaptă sunt cei din serviciul militar, care trebuie să fie pregătiți în orice situație să salute.
 2. În cazul în care o femeie s-a împiedicat sau într-un moment incomod este aproape să cadă, bărbatul trebuie să o țină de cot. Cu toate acestea, anume femeia ia decizia de a răspunde cu reciprocitate sau nu.
 3. În prezența unei femei, bărbații nu fumează fără a întreba permisiunea ei.
 4. La intrarea și ieșirea din orice încăpere, bărbatul ar trebui să deschidă ușa înaintea femeii, mergând astfel în spatele ei.
 5. Atunci când bărbatul urcă sau coboară scările împreună cu doamna sa, el trebuie să o asigure. Această asigurare constă în următoarea: bărbatul merge la 2-3 scări în spatele sau în fața doamnei.
 6. La deschiderea ascensorului, primul, de regulă intră bărbatul, iar la ieșire, acest rol îi corespunde femeii.
 7. Dacă bărbatul este șoferul mașinii, atunci înainte de a așeza în ea femeia sa, ar trebui să deschidă ușa pentru ea și să o țină de cot în momentul, în care ea se așează pe scaunul din față. Dacă un bărbat și o femeie sunt pasageri, ei trebuie să stea pe scaunul din spate. În acest caz, bărbatul lasă femeia să intre prima și o așteaptă până când ea se așează confortabil, apoi se așează și el.
 8. La intrarea într-o încăpere, unde trebuie de lăsat hainele, omul ajută o femeie cu această sarcină, iar la ieșire numai îi dă lucrurile și hainele, care îi aparțin ei.
 9. Fiind într-un loc public sau într-un mijloc de transport public, un bărbat nu ar trebui să stea jos, în cazul în care femeia lui stă în picioare (nu contează din ce motive).
 10. Un bărbat trebuie să fie punctual și nu ar trebui să întârzie niciodată la orice întâlnire. Dimpotrivă, va fi mult mai bine, dacă se va învăța să ajungă la astfel de întâlniri cu câteva minute mai devreme. Dacă bărbatul întârzie, acest fapt va provoca la femeiea, ce îl așteaptă senzații de disconfort. În cazuri speciale, asigură-te că ai avertizat femeia cu privire la posibila întârziere.
 11. Orice bărbat este obligat să ajute femeia, să ducă în locul ei obiectele grele sau sumcile, indiferent de ce vârstă are.
 12. Fiind în societate, este foarte nedelicat și neplăcut să vorbești despre femeia ta cu o parte terță, în special dacă ești în compania bărbaților.
 13. În timpul conversației cu o femeie, bărbatul nu trebuie să-și țină mâinile în buzunare sau brațele încrucișate pe piept, să învârtească sau să se joace cu diverse obiecte. Aceste acțiuni exprimă dispreț față de o femeie.
 14. Atunci când intri într-un restaurant, bărbatul trebuie să intre primul, dându-i astfel de înțeles șefului de sală, cine este inițiatorul vizitei în această instituție. În cazul în care sunteți întâlniți de un portar, dimpotrivă, ar trebui să lăsați femeia să meargă înainte.