Ești obosit și ți se pare că nu ai puteri să faci sport? Vrei сeva dulce? Ești într-o stare de stres constant? În toate acestea poate fi de vină munca ta. Citește mai departe pentru a afla ce să faci cu asta.

Din copilărie suntem învățați să stăm și să nu ne mișcăm: mai întâi șase lecții chinuitoare, după care trebuie să-ți faci temele pe acasă, apoi universitatea cu sesiunile și examenele nesfârșite, iar acum munca, unde noi ne petrecem cea mai mare parte a vieții noastre. Imaginează-ți, dacă nu urmezi dieta și nu ții metabolismul la un nivel normal, poți câștiga în greutate în fiecare oră pe care o petreci stând așezat pe scaun în aceste instanțe atât de importante pentru tine. Am adunat o listă de pericole, care amenință cuburile de pe abdomenul tău din momentul în care te așezi pe scaun la locul de muncă și nu am uitat să adăugăm nilște sfaturi, care te vor ajuta să eviți aceste pericole.

1. Colegii tăi te împing la supraalimentare

Amintește-ți ultima dată când ai luat prânzul împreună cu colegii. De parcă ar fi puțin că ai întotdeauna vreun biscuit de serviciu pentru ceai în birou, mai mult – la bucătărie tu îți pui pe farfurie exact aceeași cantitate de mâncare ca și colegul tău dolofan. Iar mai ales dacă aveți vreo întâlnire importantă, iar unul dintre șefii tăi decide să aducă gogoși pentru a lua o mică gustare – aici poți fi sigur, că le vei ataca primul.

Ce poți face cu asta:

Oamenii de știință cred că noi mâncăm de două ori mai mult atunci când mâcarea se află în fața ochilor noștri. De exemplu, atunci când te uiți la abundența de supe și gustări de pe tava colegului tău, vei dori cu siguranță să repeți sau chiar să bați acest record. Încearcă să elimini toate dulciurile din fața ta, care de obicei se află în apropierea mașinii de cafea, iar porția pentru alege-o pe baza propriei tale diete.

2. La locul tău de muncă este prea frig

Da, acest lucru se poate întâmpla și într-o zi frumoasă de vară, când vecinii de birou pornesc aparatul de aer condiționat la maxim. Alan Hage, un cercetător de la Universitatea Cornell spune, că corpul nostru încearcă să acumuleze grăsimea subcutanată, atunci când simte că temperatura este puțin mai mică decât în mod normal și face acest lucru pentru a se încălzi. Hage spune că în acest fel poți câștiga câteva kilograme de grăsime în plus pe an.

Ce poți face cu asta:

Atunci când alegi detaliile din garderoba ta, asigură-te că ai ce îmbrăca în condiții de răcoare excesivă sau păstrează întotdeauna la îndemână la locul de muncă haine calde de toamnă – îți vor fi de folos. Nu, asta nu înseamnă că acum trebuie să arăți ca o contabilă bătrână cu o pătură pe umeri, dar, cel puțin, dacă găsești printre hainele tale un hoodies cald, această problemă va fi rezolvată.

3. Lângă locul tău de muncă nu este nicio fereastră

Cercetătorii americani au o opinie că lumina solară nu numai că ajută organismul să se trezească, dar, de asemenea, accelerează ușor metabolismul. Acest lucru este valabil mai ales pentru soarele de dimineață. Teoria constă în aceea că neajunsul de lumină de dimineață te face sa mănânci mai mult, în scopul de a economisi energia, iată de ce în zilele înnorate ai un apetit crescut.

Ce poți face cu asta:

Încearcă să petreci mai mult timp la soare, de exemplu, plimbă-te pe jos cțnd mergi spre locul de muncă. Dacă locuiești în altă parte a orașului, îți poți parca mașina la câteva blocuri mai departe de serviciu, pentru a lăsa 10-15 minute pentru o plimbare.

4. Tu mănânci prea mult din cauza nervilor

Întreabă câțiva prieteni de-ai tăi, dacă ei simt tensiune la locul de muncă și cu siguranță se va găsi un tip, care arde literalmente din cauza stresului. Atunci când ești nervos, organismul tău are nevoie de mai mult zahăr și grăsimi și, mai mult decât atât, metabolismul tău încetinește.

Ce poți face cu asta:

Iată aici, în această situație, trebuie într-adevăr să încerci ceva tehnici cum ar fi respirația profundă și meditația. În plus, doi factori importanți, care afectează liniștea sufletească – sunt cantitatea de somn și programa antrenamentelor tale. Dacă ambele pot fi calculate în doar câteva ore pe săptămână – tu pur și simplu nu vei putea menține liniștea. Dormi mai mult și fă sport. Vei fi uimit ce rezultate poți primi!

5. Nu ai timp nici pentru somn, nici pentru antrenamente

Munca nervoasă și responsabilă, cel mai probabil, îți ia o mulțime de timp. Pun pariu că nu iei o pauză completă pentru masa de prânz, iar dacă totuși îți petreci ora ta pentru odihnă, tu rămâi în labele puternice ale Internetului? Dar, în același timp, te simți teribil de obosit la sfârșitul zilei de lucru.

Ce poți face cu asta:

Zilele cele mai încordate încearcă să le începi cu un mic dejun foarte nutritiv. Au fost efectuate o mulțime de studii, rezultatele cărora spun, că jumătate din caloriile consumate zilnic pot fi cu ușurință mțncate la începutul zilei. Astfel, vei mânca mai puțin și vei avea mai mult timp liber pentru a lucra. Dacă nu ai măcar două ore pe zi pentru antrenament (în ce, sincer, ne îndoim), încearcă să fii mai activ fizic, de exemplu, nu folosi niciodată liftul și transportul public pe distanțe scurte. Dacă vei fi mai activ, atunci vei adormi maidevreme, la apelul organismului obosit.