Noi învățăm să ne ascundem vârsta mai devreme decât ne-am dori. Dar hai să încercăm să ne adăugăm câțiva ani. Desigur, nu se are în vedere să arătăm mai în vârstă decât suntem, ci să ne mărim durata vieții. De obicei, pentru asta nu avem nevoie de pastile și injecții costisitoare.

Anterior, se credea că longevitatea depinde de gene. Cu toate acestea, apar din ce în ce mai multe dovezi și opiniile se schimbă. După ce a fost descifrat genomul uman, oamenii de știință au ajuns la concluzia, că genele determină speranța de viață numai la 50% (conform opiniilor unor cercetători – doar 35-45%). Cu alte cuvinte, genele – sunt nu mai mult decât jumătate din motivele, pentru care unii oameni trăiesc mai mult și arată mai tineri, în timp ce alții îmbătrânesc începând de la 35 de ani. Jumătate sau chiar mai mulți factori ai tinereții depind de noi înșine. Potrivit datelor medicinii anti-aging, orice om își poate adăuga de la 4 până la 15 ani, în comparație cu speranța medie de viață. Ceea ce, apropo, arată în mod regulat japonezii și islandezii, care în ultimii ani luptă pentru cea mai mare longevitate. Pentru a-ți prelungi tinerețea, va trebui la ceva să renunți, iar altceva, dimpotrivă, să incluzi în viața ta. Această metodă funcționează la orice vârstă. Cu toate acestea, cu cât mai devreme vei începe să-ți schimbi obiceiurile tale, cu atât mai mulți ani îți vor merge în plus. Deci, iată ce îți poate prelungi viața…

  1. Un somn sănătos – plus 5-6 ani

Un somn sănătos îți prelungește viața la 5-6 ani și te ajută să arăți cu 5-10 ani mai tânăr. „Sănătos” înseamnă, că te trezești odihnit, și nu ca o victimă a lipsei de somn. Se consideră, că cel mai important somn este între miezul nopții și 4 dimineața. În acest timp are loc producerea cea mai activă a hormonului melatonină, care protejează organismul de multe boli și afecțiuni legate de înaintarea în vârstă.

  1. Renunțarea la fumat – plus 15 ani

Un pachet obișnuit de țigări pe zi, timp de 5 ani, îți ia 7 ani de viață. De la 1 la 2 pachete pe zi – 10 ani. Mai mult de două pachete – minus 20. Iar dacă renunți la fumat – deja timp de un an vei obține plus 3 ani de existență activă sănătoasă. În general, nefumătorii trăiesc cu 15 ani mai mult, decât cei, care fumează.

  1. Activitatea fizică plus 3–6 ani

Dacă vei face cel puțin 5 plimbări pe jos a câte jumătate de oră, jogging sau alte antrenamente aerobic pe săptămână, îți vei adăuga 10 ani de longevitate sănătoasă! Exercițiile fizice de dimineață a câte cel puțin 10-15 minute, efectuate în fiecare zi, îți vor adăuga 3-6 ani.

  1. Râsul în fiecare ziplus 5 ani

Să nu-ți fie rușine să te bucuri de fiecare fleac din viața de zi cu zi – asta te face mai rezistent la stres și îți întoarce anii, pe care nu i-ai trăit dinn plin, din cauza că erai într-o permanentă stare de stres.

  1. Mărirea cantității de lichid în regimul alimentarplus 5 ani

Apa constituie de la 75 și până la 45% din corpul nostru. Odată cu înaintarea în vârstă, cota sa este în scădere, deci ar trebui să încerci să bei apă curată, care va regla metabolismul. 2 litri de apă pe zi îți vor adăuga cca 5 ani. În afară de aceasta, apa ajută la menținerea elasticității pielii, ce este încă un mare plus.

  1. Micșorarea consumului de zahărplus 4–6 ani

Iubirea excesivă față de dulciuri și consumul acestora în cantități prea mari scurtează viața noastră la aproximativ 4 ani. Este mai bine și mai sănătos să treci la fructe și legume, care sunt bogate în fibre și alte substanțe nutritive folositoare pentru organismul nostru! 25 de grame de fibre pe zi – și obții plus 4 ani de viață!

  1. Reducerea alimentelor grase în regimul alimentar și creșterea consumului de proteine – plus 4 ani

Excesul consumului de grăsimi la 10%, ne fură 4 ani din viața noastră: un astfel de regim alimentar este o cale sigură spre ateroscleroză. Iar de aici nu sunt prea departe și atacul de cord sau accidentul vascular. Iar aportul produselor alimentare bogate în proteine, din contra, sunt foarte folositoare pentru organism. Anume din proteine se iau materialele de construcție, de exemplu, pentru oase și piele. Cu toate acestea, odată cu vârsta, ar fi mai bine să treci de la carne la produsele lactate și pește – plus 4 ani de viață îți sunt garantate!

 

Fiți sănătoși și mulți ani înainte!