Cu siguranță întotdeauna ai vrut să faci ceva eroic:să scapi de burta de bere sau să începi să alergi dimineața (mai ales că vecina drăguță de mai jos iese și aleargă în orice vreme), să încetezi să fii iritat de toate fleacurile, să primești o promovare sau să te lași de fumat. Înainte ta este o instrucțiune, care funcționează pe principiul „efort minim – schimbări maxime”. Hai să descifrăm acest principiu după exemplul, atunci când ai nevoie să scapi de 10 kg în plus.

1. Plănuiește pașii principali

Nu medita la o imagine mare (să slăbesc la 10 kg !!!), dar gândește-te în categoriile unor acțiuni concrete (ce să fac anume acum?). Fă un plan clar: în loc de chips-uri cumpăr inele de calamar, fac exerciții fizice (sau merg la sala de fitness) în zilele de marți, joi și sâmbătă.

2. Urmărește „petele aprinse”

„Petele aprinse” – sunt situații de succes, în care tu acționezi așa, de parcă te-ai schimbat deja. Ele trebuie să de găsit și de repetat în mod regulat. În cazul pierderii de greutate „petele aprinse” – sunt timpul și locul, când nu ai nicio dorință de a mânca alimente interzise (aceleași chips-uri). Deci, tu nu mănânci chipsuri …

  • când înoți în piscină,
  • în timpul mersului cu bicicleta,
  • în timpul antrenamentului,
  • când mergi la mama în ospeție – fiindcă acolo nu sunt chips-uri. C

oncluzie: adaugă două zile în plus pe săptămână, atunci când vei face sport, și încă o zi – pentru a merge în vizită la părinți.

3. Arată-ți punctul de destinație

Desenează în gând o imagine – un ideal spre care tu aspiri. Pentru a fi în aceeași formă fizică ca Beckham. Sau niciun fel de cămașe XXL. Este mai ușor să te schimbi, atunci când știi unde mergi.

4. Aproprie schimbările

Împărțește transformarea în câteva părți, care nu te sperie fiecare aparte. Dacă vei refuza brusc la chips-uri, la dulce și vei începe să te antrenezi șase zile pe săptămână, nu-ți vor ajunge puteri pentru mult timp. Pentru început nu mânca câte trei cutii de chips-uri pe zi și alege o zi, când te duci la sala de fitness. O lună mai târziu – etapa următoare: chips-uri la numai la weekend și antrenamente de două ori pe săptămână.

5. Lucrează cu circumstanțele

Când situația se schimbă, se schimbă și comportamentul. Sarcina ta – este de a te asigura că produsele alimentare dăunătoare nu-ți intră în gură, iar tu te antrenezi mai des. Este foarte simplu:

  • nu este mâncare – nu sunt probleme. Fă-o ca regulă: nu cumpăra chips-uri;
  • pentru a nu sări peste antrenamente, roagă un prieten care are mașină să te ia și pe tine.

6. Formează obiceiuri

Să mănânci chips-uri – este mai mult un obicei decât o necesitate naturală a organismului. Chiar dacă ai de gând să petreci o seară romantică cu câteva pahare de bere, nu cumpăra chips-uri, ci snacks-uri „corecte”.

7. Găsește oameni cu aceleași gusturi

În primul rând, comportamentul este contagios. În al doilea rând, este mai vesel și mai ușor de a vă schimba împreună. Fă cunoștință cu cineva la sala de sport, sau găsește printre prietenii tăi, măcar unul căruia îi place să care fier, pentru a merge împreună la antrenament.

Gata! Și nu uita: o problemă mare – o decizie mică. Vei observa asta din nou și din nou. Dacă dorești să te schimbi, începe cu lucruri mici – și vei reuși!