Dieta – un privilegiu al reprezentantelor sexului frumos, anume ele își fac griji pentru a arăta atractiv. Bărbatul însă este de acord cu restricțiile alimentare numai în cazuri speciale. Care sunt trăsăturile dietei pentru bărbați?

Desigur, organismul masculin este diferit de cel feminin. De exemplu, acesta consumă mai multe calorii, este nevoie în mod corespunzător de mai multe alimente, în special proteine, pentru menținerea masei musculare. Deseori bărbații lucrează mai mult decât femeile, inclusiv fizic, astfel încât au nevoie să -și mențină puterea pentru a munci.

În conformitate cu cărțile medicale de referință, în cazul în care bărbatul efectuează permanent un mare efortfizic, organismul lui are nevoie de 1900-2400 kcal pe zi. În cazul în care lucrul nu necesită mari mișcări active, este mai mult sedentar, va fi suficient și 1500-1700 kcal.

Și, desigur, că bărbaților nu se potrivesc dietele pentru femei bazate pe fructe, iaurt, brânză de vaci, salată verde. O astfel de dietă, desigur, va duce la pierderea în greutate, dar efectele secundare pot fi foarte neplăcute – de la încordarea la locul de muncă, până la impotență.
Regulile dietei pentru bărbați:

  • Regimul alimentației pentru bărbați – minimum de trei ori pe zi;
  • Restricția se referă la grăsimi, dar nu și la proteine și carbohidrați;
  • Vitaminele A, B, C, D, E, fibre, magneziu și calciu – sunt componente obligatorii

Produsele alimentare pentru dieta pentru bărbați

Pâine

Spunem nu pâinii albe și pâinii coapte! Cumpăra pentru sine iubitul pâine din făină de grâu integrală sau pâine specială pentru dietă

Carne

De la dieta masculină este inacceptabilă orice excludere, mai ales în cazul în care serviviul lui este legat zilnic cu un mare efort fizic. Dar nu ar trebui să pregătești fripturi, feluri de mâncare cu pesmet, uită despre cârnați. Cel mai bun prânz pentru bărbatul ce slăbește – este o bucată de carne de vită macră sau de pui fiartă. Carnea de porc pe un timp este lăsată uitării. Garnir – legume, și nu vorbim acum despre cartofi prăjiți.

Pește

Bărbatul, a cărui activitate este legată de activitatea intelectuală, are nevoie de acest produs. Este o sursă de fosfor, precum și acizi grași esențiali, care sunt atât de necesare țesuturilor creierului. Prânzul perfect al unui manager de birou care slăbește – tocană de pește cu legume.

Brânză de vaci

Brânza de vaci, care conține un nivel scăzut de grăsimi – este o gustare bună, dar e puțin probabil, că bărbatul va fi mulțumit numai cu brânză de vaci. Este necesar să se adauge ceva de genul pâine dietetică sau biscuiți, de a ”astupa” brânza cu gustul de verdeață, ardei, ciuperci.

Fulgi de ovăz, domnule!

Acesta este un mic dejun excelent, care oferă senzația de satietate pentru o lungă perioadă de timp. În plus, este foarte folositoare pentru organism! Numai nu înlocui fulgii de ovăz naturali cu un amestec gata de muesli. Acest aliment uscat din cutii, este doar un amestec de cereale prelucrate și diverse suplimente nutritive. În cazul în care fulgii de ovăz „goli” nu-ți prea plac dintr-un motiv oarecare, adaugă felii de fructe proaspete.

Salate

Compoziția acestora poate fi aproape orice – legume proaspete și fierte, legume la grătar, fulgi de ovăz, germeni de grâu încolțit, mărar, pătrunjel, usturoi. Iar în calitate de sosuri pentru salate nu alege ceva de genu maioneză sau smântână. Va fi bun și sucul de lămâie, un pic de ulei de măsline.

Deserturi

Doamnele refuză cu curaj dulcele, dar organismul masculin are nevoie de zahăr! Cu siguranță, nu sub formă de tort sau prăjituri cu cremă. Ajunge și pâine prăjită cu gem, câțiva biscuiți. Dar totuși nu ar trebui să exagerați cu consumul acestora.

Băuturi

Regimul de băut al dietei pentru bărbați – aproximativ 2 litri de lichid. Alcoolul nu este interzis, dar nu va fi de prisos dacă vei ține minte că acesta conține o mulțime de calorii și stimulează apetitul. Berea este permisă de câteva ori pe săptămână, câte o cană. ”Berea vie” conține o mulțime de microelementele utile, dar nu și cea în sticlă. Seria fără alcool – sucuri proaspete, apă minerală plată, chefir, iaurt scăzut de grăsimi, ceai slab. La cafea este mai bine să renunți complet.

Este demn de remarcat faptul, că dieta pentru bărbați are un impact mai eficient. Probabil pentru că bărbații sunt mai motivați și să aduc orice lucru până la capăt. Reprezentanții sexului puternic au o voință mai puternică, și este puțin probabil să-și permită să strice toată dieta din cauza unui produs dorit, dar interzis.