Potrivit rezultatelor unor cercetări efectuate de către experții de la Universitatea din Michigan (SUA), fructele de vișine întăresc excelent sistemul imunitar – chiar și în doze mici.

În timpul efectuării primului experiment, oamenii de știință țineau două grupuri de șoareci de laborator la o dietă bogată în grăsimi. În același timp, primul grup, în fiecare zi a consumat o cantitate mică de pulbere măcinată de vișine (era mai puțin de 1% din cantitatea totală de alimente). După trei luni de observații, oamenii de știință au analizat starea rozătorilor. După cum s-a dovedit, șoarecii, care urmăreau o dietă cu adaos de vișine, aveau un risc de atac de cord (și alte boli cardiovasculare) semnificativ mai mic – apropo, precum și nivelul de colesterol.

După ce au testat pe rozători puterea de vindecare a vișinelor, oamenii de știință au trecut la oameni. Ei au strâns voluntari, care se confruntă cu probleme din cauza greutății excesive. Cercetătorii i-au instruit să bea câte un pahar de suc de vișine pe zi, timp de patru săptămâni. Ca rezultat, toți subiecții au observat o reducere semnificativă a greutății și îmbunătățirea generală a sănătății.

Te interesează, care este motivul a unor astfel de rezultate? Doar uită-te la ceea, ce conține fiecare fruct de vișine: vitaminele A, C, E, B1, B2, acid folic, plus pectina – niște agenți de lipire, care sunt foarte importanți pentru digestie. Ai nevoie de mai multe motive pentru a include vișinele în regimul tău alimentar zilnic?

Nu aștepta vara pentru a-ți schimba regimul alimentar; vișinele înghețate în modul corespunzător își păstrează 90% din proprietățile sale benefice! Ce să mai vorbim despre gemul de vișine – presupun că ai deja câteva borcane din toamnă?