Uneori, chiar și cele mai inofensive, la prima vedere, obiceiuri pot strica foarte mult dinții și zâmbetul tău. Hai să vedem, pentru ce nu sunt destinați dinții noștri?

1. Consumarea excesivă a băuturilor carbogazoase.
 Băuturile carbogazoase pot conține până la 10 lingurițe de zahăr la o porție. De asemenea, acestea conțin acizii citric și fosforic, care erodează smalțul dinților.

2. Ronțăi gheațaAcest lucru poate duce la crăpături în dinți. Iar dacă vei alterna băuturile calde și cele reci, aceasta poate provoca o durere de dinți.

3. Scrâșnești din dinți. Bruxismul – înseamnă scrâșnitul din dinți, care pe parcursul timpului poate duce la probleme foarte serioase cu smalțul dinților.

4. Piercing-ul în limbă. În ciuda faptului că piercing-ul este la modă, obiceiul de a mușca întâmplător din când în când tija metalică poate duce la crăpături în dinți. Piercing-ul în buze poartă, de asemenea, un risc asemănător. De asemenea, tija de metal sau cercelul se freacă de gingii, ceea ce poate duce la deteriorarea, iar apoi la pierderea dinților.

5. Iubești bomboanele cu jeleu. 
Jeleul se lipește puternic de dinți, lăsând pe ei zahăr și acid în contact permanent cu smalțul dentar. Înțelegeți singuri, ce consecințe pot fi.

6. Ronțăi bomboane pentru dureri de gât și tuse. Ele conțin o mare cantitate de zahăr. După pastilele, care liniștesc gâtul, cel mai probabil nu te speli pe dinți, iar zahărul se depune pe dinți.

Medicii stomatologi ne recomandă insistent să efectuăm regulat regulile de bază de igienă orală: să ne spălăm pe dinți dimineața și seara, iar după fiecare masă să clătim gura cu apă curată.