În sfârșit ai putut găsi puțin timp prețios pentru a-ți înnoi garderoba. Ai intrat aproape prin toate magazinele, pe care le-ai întâlnit în drum. Chiar ai măsurat trei cămăși, un pulover și două tipuri de pantaloni. Și parcă totul e ok, dar în capul tău rămas o îndoială, că ceva nu-i așa cum trebuie. Sună familiar?

Există un secret, datorită căruia shopping-ul îți va aduce nu o dezamăgire, ci niște cumpărături plăcute (și care sunt demne de purtat). Care e secretul? Selfie! Nu, nu am greșit nimic: un selfie banal într-adevăr este în măsură să te ajute să decizi în situațiile, când incertitudinea insidioasă te învinge în ceea ce privește un lucru sau altul.

Nu, noi nici într-un caz nu te sfătuim să-ți faci buzele ”țuguiate ca rața” și să le adaugi imediat în Instagram. Scopul acestui Selfie, conceput pentru a salva cumpărăturile – este de a te ajuta să achiziționezi anume acel lucru, care accentuează cel mai bine stilul tău, se încadrează în ținuta ta și ți se va potrivi perfect, luând în vedere toți parametrii tăi, începând de la culoarea pielii și până la trăsăturile de caracter. Da, în imaginea de publicitate într-o revistă, modelul cu blugi rupți din noua colecție arată pur și simplu minunat. Dar, în scopul de a evalua în mod obiectiv, dacă ți se potrivesc ție sau nu, cu siguranță ai nevoie de o vedere din exterior.

Cum să faci un selfie?

În primul rând, alege toate lucrurile, pe care dorești să le măsori și ocupă cea mai mare, cea mai confortabilă și bine luminată cabină de probă, în cazul în care există o astfel de posibilitate. În continuare, vă vom spune despre trei moduri de a face selfie-uri reușite, dintre care cel puțin două ar trebui să le încerci cu siguranță.

  1. Emoțiile.Atunci când îmbraci o haină, care ți se pare că este destul de reușită, fă o fotografie, imitând expresia feței tale de zi cu zi. Acum tu ești un actor: demonstrează, cum vorbești cu un coleg, cum te gândești la ceva, te bucuri de întâlnirea bruscă cu un prieten vechi, ridicând din umeri de parcă ești surprins. Cu alte cuvinte, înaintea ta stă o sarcină este de a te fotografia, în timp ce ești într-o stare emoțională. Fii cât de natural, nu te uita la camera foto – aceasta este singura cale, prin care vei fi în stare să te uiți la tine însuți dint-o parte.
  1. Pozițiile.Pentru această variantă, vei avea nevoie de o cabină de probă spațioasă. Principalul tău scop – de a face selfie în diferite poziții (desigur, cele mai familiare pentru tine). Fotografiază-te de parcă stai într-un scaun la birou, te-ai aplecat pentru a ridica un pix de pe podea, te-ai întins pe o canapea confortabilă în cafeneaua ta preferată fumând narghilea. Trebuie să fotografiezi cum arată haina, atunci când tu te afli în cele mai obișnuite poziții. Selfie ar fi cel cel mai bine să le faci în oglindă, e mai comod așa.
  1. În mișcareAceastă metodă – nu este pentru cei timizi, dar ce nu vei face de dragul unor cumpărături reușite? Roagă asistentul de vânzări să te fotografieze, ca să te vezi din cap până-n picioare. Uită de rușine – acest om, cel mai probabil, te vede pentru prima și ultima oară. Plimbă-te prin încăpere, stai jos, sari. Aceste ”exerciții” îți vor da posibilitatea să înțelegi, cât de confortabile sunt lucrurile, pe care ai de gând să le cumperi. Crede-mă, chiar și cei mai frumoși și la modă blugi vor trece repede pe raftul cel mai îndepărtat din garderoba ta, dacă apoi se va dovedi, că aceștia stingheresc mișcările tale.

După ce termini această ”sesiune” de fotografiat, întoarce toate lucruri asistentului de vânzări sau du-le singur la locul lor, dar încearcă să ții minte unde este agățată fiecare dintre ele: este posibil, că vei reveni în curând pentru a achiziționa câteva dintre ele. În cazul în care consultantul va arăta nemulțumire, spune-i că ai nevoie să te consulți cu a doua jumătate a ta – fraza aceasta funcționează întotdeauna. Și, desigur, mulțumește-i sincer pentru ajutorul lui.

Când ieși din magazin, mergi undeva, distrage-ți atenția. Mergi la cinema, bea cafea într-o cafenea prin apropiere sau doar plimbă-te în parc. Și chiar mai bine – du-te acasă și amână cumpărăturile până mâine. Trebuie să dormi cu gândurile tale, iar dimineața tu vei putea cu o privire proaspătă să privești și să analizezi selfie de ieri, te vei uita în mod obiectiv la sine însuți dintr-o parte și vei lua o decizie corectă – să cumperi lucrurile, pe care le-ai măsurat ieri sau nu.

Este foarte bine, dacă printre prietenii tăi există un om, care, după cum crezi tu, are un gust extraordinar. Roagă-l să-ți privească fotografiile și să-ți dea un sfat, care lucruri ți se potrivesc, și la care va fi mai bine să nu te întorci niciodată.

Cumpărături reușite și nu uita să verifici nivelul bateriei smartphone-ului – vei fi foarte dezamăgit, dacă smartphone-ul tău va eșua în cel mai important și responsabil moment.